Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30€ και άμεση αποστολή στον χώρο σας - Τ 210 32 26 343 Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30€ και άμεση αποστολή στον χώρο σας - Τ 210 32 26 343
ESPA
ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΑ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ - παρουσίαση βιβλίου

Κυριακή, 29 Μαΐου, στις 7:30μμ

Στις 29 Μαΐου, ημέρα της Αλώσεως της Πόλης, ημέρα ενός τέλους και μιας αρχής, φιλοξενούμε στη Βιβλιοθήκη μας το βασικό συντελεστή της νέας έκδοσης της Γυφτοπούλας, του Α. Παπαδιαμάντη, από τις εκδόσεις Δόμος/Ἐν Πλῷ, Αθήνα 2021, τον “δικό μας” Άγγελο Καλογερόπουλο, ποιητή, συγγραφέα, φιλόλογο και Δ/ντή του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης.

Το βιβλίο αποτελεί ένα διάλογο μεταξύ της εισαγωγής του Α. Καλογερόπουλου και του ίδιου του μυθιστορήματος του Παπαδιαμάντη, ενώ δικές του είναι και οι σημειώσεις και η επιμέλεια του κειμένου.

Το τελευταίο αυτό μυθιστόρημα του Α. Παπαδιαμάντη εξελίσσεται στις παραμονές της Αλώσεως, όπου, όπως τονίζει ο συγγραφέας «Η Κωνσταντινούπολη “είναι ανάμνησις μόνον και ουχί πλέον ελπίς”.

Μαζί του ο Βαγγέλης Σταυρόπουλος, δρ Ιστορίας του Δικαίου και των Θεσμών, ένας ακόμη “δικός” μας, ο Στρατής Χατζησταματίου, που θα μας διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο και η Σύλβια Κουτρούλη που θα μας τέρψει με το νάι της.

Βιβλιοθήκη ΑΣΝΒ “Η Πρόοδος”, Χρυσοστόμου Σμύρνης 1, Νέος Βουτζάς