Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30€ και άμεση αποστολή στον χώρο σας - Τ 210 32 26 343 Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30€ και άμεση αποστολή στον χώρο σας - Τ 210 32 26 343
ESPA
ΔΡΟΜΟΙ της αγιότητας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου η παρουσίαση του βιβλίου του ιατρού Στέφανου Δημόπουλου, «Δρόμοι της αγιότητας, Ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και ο πνευματικός κόσμος της «Κεχαριτωμένης», στην αίθουσα εκδηλώσεων του εμπορικού κέντρου Atrium.

Κατά την εκδήλωση αρχικά μίλησε ο εκπαιδευτικός και γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Γεώργιος Μπάρλας, ο οποίος και έχει προλογίσει την έκδοση. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του συγγραφέως του βιβλίου και στην «ερευνητική» του ματιά- προσέγγιση για εγνωσμένης αγιότητας πρόσωπα της Εκκλησίας μας.

Στη συνέχεια μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας που τόνισε ορισμένα «ανέκδοτα» περιστατικά από τη ζωή του αγίου γέροντος Επιφανίου Θεοδωροπούλου και αναφέρθηκε και σε λεπτομέρειες του εκδοτικού αυτού εγχειρήματος, όπως και στον σκοπό να αναδειχθεί η σημαντική προσωπικότητα του αγίου αυτού ανδρός και η πνευματική του παρακαταθήκη.

Κεντρικός εισηγητής της βραδιάς ήταν ο άγιος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους Γέροντας Ελισαίος. Κατά την εμπεριστατωμένη παρουσίασή του ανέδειξε το παρουσιαζόμενο πόνημα, φωτίζοντας πλευρές της προσωπικότητας του Γέροντος Επιφανίου. Αναφέρθηκε στις προσωπικές εμπειρίες του ιδίου και της γενιάς του από τον μακαριστό π. Επιφάνιο, τη σημασία της προσωπικότητάς του για τα της Εκκλησίας θέματα και τη «γενιά του ᾽60», τις πνευματικές φυσιογνωμίες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του π. Επιφανίου όπως οι: π. Ηλίας Παναγουλάκης, π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος, π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Δασκαλάκης, ο π. Φιλόθεος Ζερβάκος, αλλά και άλλοι. Τόνισε κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της θεολογίας και ορθοπραξίας του Γέροντος όπως την ασκητικότητα του βίου, την πλήρη αποταγή από υλικά αγαθά, κοσμικές επιδιώξεις ή ακόμη και ευγενείς φιλοδοξίες, την ελπίδα, τη χαρά, τη διάκριση, την ακρίβεια αλλά και την οικονομία στην ερμηνεία του ευαγγελικού λόγου και στους Κανόνες της Εκκλησίας και εν τέλει την αφιέρωση στον χρηστό ζυγό του Κυρίου και στην σταυροαναστάσιμη πορεία που Εκείνος επιφυλάσσει σε όσους εν ελευθερία τον αποδέχονται και Τον ακολουθούν.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ