Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30€ και άμεση αποστολή στον χώρο σας - Τ 210 32 26 343 Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30€ και άμεση αποστολή στον χώρο σας - Τ 210 32 26 343
ESPA
1η ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, στη Χαλκίδα
1Η ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, στη Χαλκίδα
Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 & ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος
Στο πλαίσιο των ΛΑ΄ Δημητρίων 2023

Οι εκδόσεις Εν Πλω, με κύριο στόχο την προβολή και τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, διοργανώνουν, για 1η χρονιά, Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου στη Χαλκίδα, στο Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, με μια μεγάλη ποικιλία τίτλων ορθόδοξης πνευματικότητας.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο Ι. Μητρ. Χαλκίδος
Κυκλάδων & Αχαΐας, ΧΑΛΚΙΔΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 10:00 π.μ. – 9:00 μ.μ.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.
ΗΜΕΡΙΔΑ

Οι εκδόσεις Εν Πλω, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Πέλης Γαλίτη: ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ – Ιστορίες Ψυχικής Ανθεκτικότητας και Συγχώρησης, διοργανώνουν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στη Χαλκίδα ημερίδα με θέμα:
ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ
Η επίδραση του παιδικού τραύματος στο σχολείο, στην οικογένεια και στην κοινωνία: η πρόταση της συγχώρησης

Λεπτομέρειες για την ημερίδα εδώ:
https://enploeditions.gr/blogs/νέα-εκδηλώσεις/χαλκιδα-21-10-23-ημεριδα-τραυμα-και-θαυμα


ΣΑΒ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 7:00 μ.μ.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Ο Άγιος Πορφύριος και η Πολυκλινική Αθηνών

Η πλατεία Ομονοίας. Το κέντρο της Αθήνας και της εξαθλίωσης.
Οι αδελφοί Νικόλαος και Ανδρέας Αλιβιζάτος, ιδρύουν εκεί την Πολυκλινική Αθηνών το 1903. Το νοσοκομείο των φτωχών αλλά και της ιατρικής πρωτοπορίας.
Εκεί υπηρέτησε για 33 χρόνια ως ιερέας, ο τότε ιερομόναχος Πορφύριος Μπαϊρακτάρης. Σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους αγίους της Ορθόδοξης εκκλησίας.
Ανιδιοτελής προσφορά και σκληρή εκμετάλλευση. Μία προσωπική ματιά πάνω στο τοπίο της σύγχρονης Αθήνας και στη μορφή ενός μοναδικού αγίου.
«Οι μνήμες από το νοσοκομείο αυτό όπου κι εγώ έτυχε να ζήσω τα παιδικά μου χρόνια, οι σκέψεις μου πάνω σε όσα καταγράφει η κάμερα από την πολύβουη Ομόνοια, η ιστορία και η προσφορά της Πολυκλινικής Αθηνών, η ανεπανάληπτη συνάντηση μου με τον Άγιο Πορφύριο. Όλα αυτά συνθέτουν «Το καταφύγιο στην Ομόνοια - Ο Άγιος Πορφύριος και η Πολυκλινική Αθηνών».

Φένια Παπαδόδημα

Οι εκδόσεις Εν Πλω, στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου στη Χαλκίδα, παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό το Ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα με τίτλο: «Ο Άγιος Πορφύριος και η Πολυκλινική Αθηνών»*

Μετά το πέρας της προβολής του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Φένια Παπαδόδημα.

*"Ο Άγιος Πορφύριος και η Πολυκλινική Αθηνών" είναι μία μικρότερη σε διάρκεια έκδοση του ντοκιμαντέρ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ