Όπως κάθε χρόνο, οι εκδόσεις Εν Πλω
διοργανώνουν Θερινό Bazaar Βιβλίου για καλό σκοπό!
Φέτος στηρίζουμε το ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως,
η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη του ανατολικού τμήματος
της Τανζανίας & των Σεϋχελλών νήσων.

Ένα ευρώ από κάθε βιβλίο για την Ιεραποστολή!
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ

Η Iερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως κατέχει το ανατολικό τμήμα της Τανζανίας και έχει έδρα την οικονομική πρωτεύουσα του κράτους, το Dar el Salaam. Στην πρωτεύουσα υπάρχει ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Παρασκευής ο οποίος είναι χώρος λατρείας για κάθε ορθόδοξο πιστό ντόπιο ή παρεπιδημούντα στην χώρα.

Ο κύριος όγκος της ιεραποστολικής εργασίας γίνεται στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Morogoro 200 περίπου χιλιόμετρα προς το κέντρο της χώρας. Η ιεραποστολή στην περιοχή αυτή έχει ξεκινήσει τα τελευταία 4 χρόνια και καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το έργο είναι διπλό. Η Ορθόδοξη παρουσία στην περιοχή, η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, της κατήχησης, των μυστηρίων, το κτίσιμο νέων ναών κλπ. Όμως μπροστά στην ανθρώπινη φτώχεια και δυστυχία η ιερά μητρόπολη δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δημήτριος ενδιαφέρεται παράλληλα για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των ντόπιων. Έτσι η Μητρόπολη συμβάλει ώστε να χτιστούν κλινικές, σχολεία , ανοίγοντας πηγάδια, δίνοντας υποτροφίες σε μαθητές για να σπουδάσουν σε ανώτατες σχολές και πολλά άλλα.